[ informatie ]

knie.nl
jointcare.nl
(informatie/patiƫntenforum)

xmlfeed.jpg

[ 1 07 2006 ]
Dag 1

Gisteren was het dag 1.
Het eerste deel, voor de operatie, duurde minder lang dan ik had verwacht. Niet om 13:00 uur zoals ik aanvankelijk had doorgekregen, maar al om kwart over negen werd ik naar de OK gereden. De gang naar de operatietafel was goed te doen. Wat een rustgevend pilletje en een paar invoelende mensen al niet kunnen doen. Ik herinner me nog dat ik de OK werd binnengereden. Vage stemmen, half bewuste beelden. Daar lag ik, klaar voor de operatie. Het plafond vervaagde snel.
Het tweede deel begint met een paar hoofden boven het bed die me uit de narcose praten. Van de operatie zelf herinner ik me niets. Helemaal niets. Van de rest van de dag krijg ik al even weinig mee. Behalve het opgeluchte gevoel dat ik een nieuwe knie heb en dat het vanaf nu vooruit zal gaan.
Verder: een half bezoekuur geslapen en een flard van een voetbalwedstrijd gezien. Uitgerekend tijdens de penalties, vlak voor zo'n spannende aanloop, weer eventjes ingedut.
En twee hele boterhammen gegeten.

Reacties

De operatie achter de rug.... algehele narcose gehad, begrijp ik uit je verhaal. En al snel weer kunnen eten.
Hoe is de toestand van de knie? Pijnlijk? Stijf? Dik? Rood? Of niets van dat al en zo soepel als een babyknietje?
Ik krijg een extra verdovende injectie in een zenuw in de lies (krijg ruggenprik) om zo de ergste pijn van de eerste dag door te komen zonder morfine nodig te hebben. Hoe is dat bij jou gegaan?
Ook krijg ik 10 dagen voor de operatie om de twee dagen een injectie met epo.(legaal) Hierdoor wordt het hemoglobinegehalte verhoogd om zo optimaal op de operatie voorbereid te zijn. Krijg jij dat nu ook?

Sterkte en succes met de genezing.

De toestand van de knie is: dik, stijf en met een grove snee die gehecht is met nietjes. Geen subtiele draadjes. Nu na een paar dagen is de knie al minder pijnlijk. Voor de pijnbestrijding heb ik een paar uur voor de operatie een zetpil gekregen. Erna had ik een morfinepompje dat ik zelf kon bedienen plus een dosis paracetamol. Na 2 dagen zit ik op uitsluitend paracetamol. Die epo heb ik niet gehad. Het kan best zijn dat dat te maken heeft met een verschillend pijnbeleid bij een ruggeprik en algehele narcose (?).

[ terug naar alle artikelen ]

omslag195.jpg