[ informatie ]

knie.nl
jointcare.nl
(informatie/patiëntenforum)

xmlfeed.jpg

[ 23 07 2007 ]
Eind goed...

Gedurende ongeveer een jaar beschreef ik op Knieblog mijn ervaringen met een nieuwe knie. Het schrijven heeft mij geholpen om minder tegen de operatie op te zien en het proces met anderen te delen. Uit reacties van bezoekers van de site, met name van diegenen die ook met een versleten knie door het leven gaan, begrijp ik dat knieblog voor hen een bron van informatie en gedeelde ervaringen is.
De knie is nu klaar. Met mijn nieuwe rechterknie kan ik veel meer dan ik de afgelopen jaren heb gekund. Het wel en wee van de knie speelt nu vrijwel geen rol meer in mijn dagelijks leven. Ik ben er voorlopig over uitgeschreven.
Wat doe ik nu met Knieblog?
Dagelijks komt er nog steeds een redelijk aantal bezoekers op de site, op zoek naar informatie.
Daarom blijven een aantal artikelen over slijtage, de ziekenhuisopname en het revalidatieproces op deze site beschikbaar. Wie meer wil lezen, beveel ik het boekje Stilstaan bij een nieuwe knie van harte aan!
En als er iets nieuws te melden is over knieën, dan zal ik dat op Knieblog blijven doen.

Reacties

Mijn moeder is ook dringend aan een operatie toe. Ze heeft ontzettend veel pijn, maar ook veel schrik, vooral voor de revalidatie. Ik heb haar jouw artikelen laten lezen. Omdat ze hier positief op reageerde zou ik ook jouw boek willen bestellen. Ik woon in Belgie en vraag me af of de betaling dezelfde is(verzendingskosten) en op dezelfde manier kan gebeuren.

Bedankt voor het vrijgeven van jouw ervaringen. Ik ben ervan overtuigd dat vele lotgenoten hier steun bij zullen vinden.

Beste Ingrid,
Ik heb inmiddels de gegevens die je nodig hebt voor een overschrijving uit het buitenland bij de bestelinformatie gezet. Mocht dit toch problemen geven, mail dan even: info@knieblog.nl. Dan bedenken we wel een andere oplossing.
Met groet, Aly

halo
Heb reeds meerdere malen je blog bezocht. Ik ben 51 en heb sinds januari een nieuwe knie. Bij mij is het echter niet zo vlot verlopen en ook nu nog ben ik nog niet genezen verklaard. Exact een maand na de opertie is de wonde gaan ontsteken en hebben ze de knie moeten spoelen en alle gewonnen revalidatie was verloren. Heb heel veel pijn gehad en vooral dan 's nachts. Nu gaat het gelukkig beter en staan de krukken aan de kant. Deze zijn zo'n zes maanden deelgenoot geweest van mijn dagelijkse leven. Fietsen gaat nu goed. Hebben gisteren 60km gefietst. Wandelen is nog geen sukses. Het vervelende aan stappen vind ik dat klikken van de knie. Iedere stap hoor je die knie. Is dat bij u ook zo en gaat dat nog weg? Ik wil zo graag terug gaan wandelen zoals vroeger. Hoe gaat dat bij u voor het buigen en knie zitten. Ook al is het bij niet zo gelopen zoals ik verwacht had; toch ben ik blij dat het bij veel mensen wel goed loopt. Aan allen die nog een nieuwe knie moeten krijgen heel veel geluk. Ook voor u veel geluk met het verdere verloop van je knie. Groeten
frie

Beste Frie,
Wat vervelend dat de knie is gaan ontsteken. Je weet dat het kan gebeuren, maar als het je overkomt, zal het een enorme tegenslag zijn.
Ik heb ook een periode gehad dat ik de knie kon horen. Dat is na verloop van tijd wel verdwenen.
Ik kan mijn knie goed buigen. Ik schat dat ik op 120 graden zit.
Op mijn knieën zitten vermijd ik. Soms doe ik het wel, maar alleen op een zachte ondergrond. Maar ook vóór de operatie zat ik niet op mijn knieën, omdat ik dan meteen een dikke knie kreeg. Ik buk of zit op een laag krukje, als ik iets op de grond moet doen.
Fijn dat u weer zo ver kunt fietsen! Is dat verbeterd in vergelijking met voor uw operatie?
Zegt de orthopeed iets over de vooruitzichten?
Ik wens u veel sterkte met de verdere revalidatie en hoop dat u over een tijd wel weer met plezier een wandeling kunt maken.
Met vriendelijke groet, Aly

dag aly
Bedankt voor je mailtje.Ben blij te horen dat dat klikken na een tijdje over gaat.Dat is zo degoutant dat geluidje.Fietsten ging voorheen ook al goed hebben verleden jaar nog een fietsvakantie gedaan.Zo ong.tussen de 80-100km per dag.Had al wel lang knieproblemen ten gevolge van een ski ongeval.Kruisbanden gescheurd laten herstellen terug afgescheurd niet meer laten herstellen en zo is die slijtage op de knie in versneld tempo gekomen.Wandelen deden we ook veel .We waren in een wandelclub en gingen iedre zat en zondag 15 tot 20km stappen.Dat zal nu nog wel even duren denk ik.Wat de orthopeed er van zegt ,nu ja hij vind dat ookheellastig omdat er niet veel vooruitgang was en hij met zijn handen in het haar zat.De kine is op een bepaald moment volledig stop gezet omdat het meer kwaad dan goed deed.Nu draag ik altijd een brace zo'n met twee scharnieren.Zonder kan niet echt.Om de maand heb ik een afspraak bij de ortho maar hij weet ook niets meer wat me nog kan verder helpen.Gewoon de tijd zijn gang laten gaan.Dus zal het maar aanvaarden zeker.Deze maand moet ik weer onder het mes maar dan voor mijn schouder.Door dat lange krukgebruik is mijn pees ernstig onstoken en er zijn reeds verschillende malen spuitjes toegediend.Nu daar heb ik minder angst voor.Je loopt toch niet op je handen he.enfin we zien wel.Veel sukses verder met je blog.
groeten frie

Hallo ik heet Tilly en ik moet ook aan een nieuwe knie,ik zie er heel erg tegenop ik wandel heel veel maar het word steeds moeilijker,vandaag ben ik ook weer niet geweest van de pijn.Ik zie heel erg tegen de operatie op en moet nog een besluit nemen,ik ben 55 jaar dus ik moet nog een hele tijd mee

Dag Tilly,
Twee jaar geleden zat ik in dezelfde fase als waar jij nu in zit. Ik was toen 52 en ik kreeg het helemaal benauwd als ik er aan dacht dat ik aan mijn knie geopereerd zou moeten worden. Inmiddels heb ik een nieuwe knie en ik ben blij dat ik hem heb. Maar ik heb er lang over gedaan om 'er klaar voor te zijn'.
Toen het voor mij een onvermijdelijke ingreep bleek te zijn, ben ik ook het internet opgegaan om informatie te zoeken, heb ik met mensen gepraat waarvan ik wist dat ze ook een nieuwe knie hadden en ben ik met knieblog gestart. Al die dingen hebben me geholpen om steeds een stapje verder te komen en uiteindelijk mijn angst kwijt te raken.
Het help een heel klein beetje als mensen zeggen 'het valt best mee'. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen en helpt het het meest als je accepteert dat je er tegenop ziet en van daar uit op zoek gaat naar informatie etc. waar je op het moment behoefte aan hebt.
Dat doe je naar mijn idee ook, want je bent op deze website terecht gekomen.
In het stukje 'Zoeken en vinden' staan links naar allerlei andere sites. Die heb je vast wel gezien.
En misschien kan mijn boekje je helpen. Daarin staan alle stukjes die ooit op deze website hebben gestaan, plus aanvullende informatie.
Ik wens je heel veel sterkte. En het zal je wel niet helpen, maar mijn andere knie laat ik zonder problemen doen als het zover is...
Hartelijke groet, Aly

[ terug naar alle artikelen ]

omslag195.jpg