[ informatie ]

knie.nl
jointcare.nl
(informatie/patiƫntenforum)

xmlfeed.jpg

[ 29 06 2007 ]
De proef op de som

Het is precies een jaar geleden dat ik mijn nieuwe knie kreeg.
Een mooi moment om de proef op de som te nemen.
We zijn in het noorden van Roemenie. Onze camping ligt aan een met keien en grint verstevigde zandweg die de berg op kronkelt.
We lopen naar boven, Nordic stokken mee voor de terugweg.
Na een kilometer of drie dwingt een bui ons tot een flinke pauze. Qua knie had ik makkelijk verder kunnen lopen, maar we moeten ook nog terug.
Bergafwaarts lopen is lastiger; de stokken geven wat steun.
Als een boerenechtpaar met paard en wagen ons een lift aanbiedt, slaan we die niet af. Zo'n ritje op het hooi is te leuk om te laten lopen.
Voor de operatie vroeg ik me af wat de ingreep me zou opleveren - zou ik weer een bergweggetje kunnen bewandelen?
Ik ben erg blij dat ik dat weer kan, zonder pijn en met plezier.

Reacties

Wow, gefeliciteerd. Ik ben inmiddels ook een soort knie verhaal begonnen want het zit er aan te komen.....
www.madelonlog.nl
Fijn dat je nog even een berichtje gaf. Ik heb aan je gedacht op 1 juli j.l.
Het ga je goed. Groet van Madelon

Goed om te lezen, ik heb zelf een nieuwe knie sinds 4 april en ben al heel blij dat ik weer pijnvrij kan lopen. Fietsen gaat ook goed! Nu nog het bergweggetje, maar misschien moet ik nog wat geduld hebben. Ik heb met veel belangstelling jouw verhaal gelezen. Leuk om weer een nieuw bericht te zien.
groeten, doortje

Toevallig keek ik nog even op je site en zag daar een nieuw berichtje staan.Over 2 weken is het bij mij ook een jaar geleden dat ik een nieuwe knie kreeg.Ook ik kan melden dat het prima met me gaat. Momenteel maken wij weer fietstochten van 40 en 50 km. Ook hebben we weer in de bergen gewandeld. Tochten van 2 en 3 uur. Natuurlijk wel met de nodige rustpauzes. Ik verwachtte toen wel steeds een reactie van de knie, maar behalve wat stijfheid, geen klachten.
Kortom: ik ben dolblij met mijn nieuwe knie. Ik wens iedereen die ermee te maken krijgt hetzelfde succes als ik.

Ik, een "jonge vrouw"van 69 jaar heb sinds 4 weken een nw knie. Nog niet erg gelukkig. Kan lopen met een looprek z'n 20 mtr. buigen lukt ook niet erg, ter nouwernoot 45 graden of dit normaal is weet ik niet. Lees van andere betere berichten. Kan niet eens staan op het been. Ben behandeld via de progres care formule. Wie heeft er dergelijke ervaring, hoe lang gaat dit duren,ik heb namelijk nog een versleten knie. Anneke

Hoi Aly, heel erg bedankt voor je reactie op mijn bericht op het orthopedie forum. Het is goed om een hart onder de riem te krijgen!!

Het is nu 4 maanden na de operatie en het gaat gelukkig erg goed, ik ben er nog niet, heb regelmatig nog pijn in mijn knie, vooral achter mijn knieschijf als ik mijn been buig en in de pees onderaan mijn knie (peesblad). De kracht is aardig aan het terugkomen en voel dat ik met de dag sterker wordt. Zoals jij al zelf schrijf, het is heel belangrijk het evenwicht in iets doen en rust (omhoog zitten met je been) te vinden. Ik ben zelf nogal een bewegerig en doenerig mens en dat moet ik dan nog wel eens bekopen. Maar goed ik ben toch heel erg blij dat ik de stap gezet heb, mede door de voorgeschiedenis zal de revalidatie wat langer duren maar de pijn die voor de operatie aanwezig was en de beperkte bewegelijkheid is eigenlijk zo goed als verdwenen. Even de statistieken op een rij:
buigen nu tot 115 graden
streken, mis nog een heel klein stukje.
kracht, kan m nu 50x gestrekt heffen (kan ook weer op 1 been staan en buigen)
traplopen, naar boven zonder problemen, naar beneden is nog steeds een ander verhaal maar wordt beter.
fietsen, 40 minuten op de hometrainer is geen probleem meer!

Heel erg bedankt voor je opbeurende woorden, zoals je al vermoede ben ik soms zeer wanhopig geweest!!

Groet
Angelika Klidas

Dag Angelika, Fijn dat het zo goed gaat. Het is een lang proces. Zelfs nu, na een jaar, voel ik soms nog pijn rond de knieschijf. Vooral als ik een lastige trap of een heuvel af heb gelopen. Die pijn steekt veel minder de kop op als in het begin, maar toch. Volgens de arts zit de knieschijf goed en spoort hij goed, dus ik ga er maar van uit dat hij nog wat moet 'inslijten'. Ook dat is zoeken naar een evenwicht tussen ontzien en gebruiken. Zoiets als het inlopen van nieuwe schoenen...
Groet, Aly

ik moet binnen kort waarschijnelijk ook een kunst knie.
graag wil weten hoe de ervaring van andere mensen is die ook een kunst knie hebben laten plaatsen

[ terug naar alle artikelen ]

omslag195.jpg