[ informatie ]

knie.nl
jointcare.nl
(informatie/patiƫntenforum)

xmlfeed.jpg

[ 10 07 2006 ]
Rust roest

De knie die bedoeld is om makkelijker te bewegen, veroorzaakt vooralsnog last op verschillende fronten. Pijn bij het lopen vanwege de vernieuwde knieschijf. De zwelling die de bewegelijkheid belemmert. Een stramme stijfheid die etterlijke keren per dag overwonnen moet worden. Verminderde spierkracht. Deze euvels hangen natuurlijk met elkaar samen en horen er bij. Ze zorgen er echter voor dat ik nog niet echt voor de lol de deur uit stap. De functionele loopjes zijn voorlopig voldoende. Vooral 's ochtends lijkt het of het buigen weer vanaf 0 opgebouwd moet worden. Na een nacht rust (hoewel, goed slapen heb ik ook nog niet onder de knie) is het even doorbijten om de buiging van de vorige dag terug te halen.
Volgens de fysiotherapeut is het goed om elk uur buig- en strekoefeningen te doen. Kortom, het is hard werken om uiteindelijk plezier van de nieuwe knie te krijgen.

Reacties

ik ben wel benieuwd of je knie nog dik is en of die koolbladeren en arnica geholpen hebben verder wens ik je veel sterkte en hou vol je bent verder dan ik ( de 24e)

Wat doe je dan met die koolbladeren en de arnica?Ik heb geen flauw idee wat arnica is, laat staan wat je er mee doet.
Ik vind het erg knap dat je al weer zo ver bent.Forceer het maar niet. Alles moet zijn tijd hebben.Vandaag over een week ben ik aan de beurt. Hopenlijk gaat dat net zo voorspoedig als bij jou.Groeten en succes verder!

Coby en Maria, ik wens jullie heel veel sterkte met jullie operaties!
Arniflor is een homeopathische zalf of gelei voor kneuzingen, verstuikingen en blauwe plekken. Het schijnt de doorbloeding van spieren en gewrichten te bevorderen en daarmee de genezing te bevorderen. (Gekneusde) koolbladeren zouden ongeveer hetzelfde doen; het is een huismiddeltje.
Of het helpt weet ik niet. Ik smeer een paar keer per dag wat arnica op de knie. Samen met regelmatig bewegen hoop ik dat het de zwelling en de bloeduitstorting die inmiddels donkerblauw is, zo sneller geneest. Maar je kunt nooit nagaan of het zonder deze zalf niet net zo snel was gegaan.

Koolbladeren doen de zwelling slinken. Dr Vogel schrijft hier veel over in zijn boek de Kleine Dokter.
En ik moet zeggen het werkt echt. Ik heb wel geen knie problemen maar ik had laatst een wond net onder de knie. Het ging enorm zwellen. Na een nachtje gekneusde koolbladeren was het weer zo dun als normaal.

[ terug naar alle artikelen ]

omslag195.jpg