[ informatie ]

knie.nl
jointcare.nl
(informatie/patiëntenforum)

xmlfeed.jpg

[ 29 03 2006 ]
Hoe plaats je een knieprothese?

Hoe gaat zo'n operatie in z'n werk? Hieronder drie beschrijvingen van dezelfde ingreep, oplopend van algemeen tot héél concreet. 't Is maar net hoe diep je op de materie in wilt gaan.
Patiëntenvoorlichting 'Tijdens de operatie wordt het aangetaste kniegewricht vervangen door een knieprothese. De prothese bestaat uit metalen delen die aan de onderzijde van het bovenbeen en aan de bovenzijde van het scheenbeen worden vastgezet.
De chirurg maakt een verticale snee van ongeveer twintig centimeter over de voorkant van de knie. Eerst wordt het aangetaste gewricht verwijderd. Het overgebleven bot wordt aangepast aan de vorm van de prothese, zodat een goede verankering mogelijk is. Tenslotte wordt de prothese vastgezet.' Aldus de voorlichtingsbrochure van het ziekenhuis.
Step by step Het internet biedt meer visuele informatie. Op www.midsouthorthopedics.com/totalknee zie je een animatie die geheel in stijl 'wat moeilijk loopt'. Hij heeft steeds een zetje nodig om de volgende stap in beeld te krijgen.

omslag195.jpg